Contacteer :
+32 (0)478 21 25 76
info@scheepsmakelaar.be
 
 

NL | FR
 
 
Schip verkopen ?

U wenst uw vaartuig te verkopen ?  Hier bent U aan het juiste adres.  Contacteer ons vrijblijvend.  Onze troef is de persoonlijke begeleiding  van A tot Z tijdens de aan- en verkoop van uw schip.

GEEN VERKOOP = GEEN KOSTEN

Als U zelf de koper gevonden heeft, mag U ons ook contacteren voor het opmaken van een voorlopige koop- & verkoopovereenkomst, opvolging van het dossier  (en nadien een onderhandse akte van koop en verkoop in België) uiteraard met een gereduceerd tarief.    

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag op mijn GSM.  Als U wilt langskomen op kantoor bij voorkeur op afspraak want wij zijn niet altijd aanwezig.
 

Procedure bij Aan- & Verkoop
 
 1. U kunt uw schip vrijblijvend te koop aanbieden bij ons.  Dat kunt U doen op onze website via HOME PAGE RUBRIEK « UW SCHIP VERKOPEN ? »  U kunt het formulier invullen met de gegevens van uw vaartuig.
   
 2. Wij zorgen als U akkoord gaat met onze voorwaarden dat ongeveer binnen 3 werkdagen uw vaartuig op onze website geplaatst wordt in de Nederlandse en Franse taal.
   
 3. U krijgt per e-mail of per telefoon van ons als bevestiging van de plaatsing.
   
 4. Als er een potentiële koper ons contacteert voor uw vaartuig regelen wij de afspraak voor de bezichtiging met U de verkoper.
   
 5. Na een positieve bezichtiging volgt er vaak een serieus bod met de voorwaarden die de koper mededeelt aan de scheepsmakelaar.  Wij nemen direct contact met de verkoper met het koopvoorstel van de koper.  De verkoper doet meestal een tegenbod met de voorwaarden.  Als de koper en verkoper overeenkomen met de koopsom + alle voorwaarden volgt eerstdaags de ‘voorlopige overeenkomst’ met een beknopte inventarislijst dat de scheepsmakelaar opmaakt o.a. onder voorbehoud van krediet, motor- en cascokeuring.
   
 6. De scheepsmakelaar doet de opvolging van het dossier. Als de kredietaanvraag is toegestaan begeleiden wij ook als scheepsmakelaar in samen overleg met de koper en verkoper waar & wanneer voor de technische keuringen o .a. hoofdmotor(en), eventueel kopschroefmotor en generatoren en kort nadien ook het keuren van het casco + uitrusting voor het bekomen van een nieuw certificaat van onderzoek of communautair binnenvaartcertificaat.   Nadat de resultaten van alle keuringen positief zijn en alsook de nodige reparaties zullen zo spoedig mogelijk  uitgevoerd worden volgt onmiddellijk een addendum van de voorlopige overeenkomst dat de zaak definitief is. 
  Als de verkoper onder Belgische of Franse vlag is maakt de scheepsmakelaar een onderhandse  defintieve ‘akte van koop en verkoop’op.  Uitgezonderd in Nederland is dat de notaris die de defintieve akte van levering opmaakt.   Als de koopsom overgemaakt is, zullen wij ook het nodige doen om in te schrijven of uit te boeken bij Scheepshypotheekkantoor in België of Frankrijk.  Als de verkoper onder Nederlandse vlag is doet de notaris die het nodige doet inzake teboekstelling of uitboeking in het Kadaster. In België doen wij ook als service de naamswijzigingen inzake de scheepspapieren o.a. de meetbrief, certificaat van onderzoek of communautair certificaat.  
  In Frankrijk doen wij ook als service voor de Franse koper de teboekstelling van het schip die hij aankoopt via onze bemiddeling in Douai of Parijs.   Alsook voor de Franse koper van de Seine of Rhone bekken is doen wij ook de begeleiding om een zeesleepboot te vinden die de zeesleep uitvoert.
   
 7. Als de zaak totaal is afgehandeld betaalt de verkoper een commissieloon aan de scheepsmakelaar.   Courtage op aanvraag want het tarief is afhankelijk  van de koopsom van het vaartuig.   Commissieloon excl. BTW.  
Verstuur onderstaand info-formulier voor de verkoop van uw schip.

Na ontvangst van de gegevens nemen we persoonlijk contact op.

  Uw gegevens ?
Naam :
Adres :
Postcode :
Woonplaats :
Telefoon / Gsm :
E-mail :
Europanummer :
  Gegevens schip
Naam schip :
Bouwjaar & Bouwwerf :
Afmetingen v/h vaartuig (LxBxH) :
Tonnenmaat :
TEU's :
Volume :
Kruiphoogte :
Ruimen/Tanken :
Afmetingen ruim(en) :
Motor :
Bouwjaar motor :
Revisie motor :
Draaiuren stand totaal :
Draaiuren stand na revisie :
Koppeling :
 
Woning :
Woonkamer :
Slaapkamer :
Keuken :
Badkamer :
Stuurhut :
Centrale verwarming :
Voorwoning :
 
Pompinstallatie :
Denneboomhoogte :
Luiken / Luikenwagen :
Kimmen :
Vlak / Jaartal :
Buikdenning :
Electriciteit :
Kopschroef :
Autokraan :
Aantal roeren :
Stuurwerk :
  Nautische apparatuur noteren wat aanwezig is, aantal, welk type, fabricatiejaar : o.a. VHF, intercom, radar, bochtaanwijzer, echolood, clinometer, windmeter, beladingsmeter, GPS, AIS, camera’s, enz…
Nautische apparatuur :
Scheepspapieren :
Laatste herstellingen :
Vraagprijs :
 
Info :
   
  
 
VRAGEN ?  WIJ HELPEN U GRAAG VERDER 
 
 
Jan Delvinlaan 119
9000 Gent (Belgium)

GSM Eric : 0032 (0)478 21 25 76 : steeds bereikbaar

Tel. : 0032 (0)9 228 33 06 : ingeval van afwezigheid op kantoor bel op bovenvermeld GSM nr. 

BTW nr. : BE 0861.996.537    RPR Gent


SCHEEPSHANDEL ISENBAERT & ZOON B.V.B.A.

SCHEEPSMAKELAAR & TAXATEUR
S&P SHIPBROKER SINCE 1961
INLAND NAVIGATION CONSULTANCY : BACK TO MORE COMBINED TRANSPORT WITH INLAND NAVIGATION & INVEST IN INLAND BARGES + PUSHBOATS & VESSELS